FloJa Malawi

info@flojamalawi.nl

Onze medewerkers in Malawi

De FloJa Malawi Foundation bestuurt de kleuterschool in Malawi en coördineert diverse projecten.

Eston Bongolo

General manager

Samual Gondwe

Manager education

Collate Singini

Manager facility

Casious Simbeye

Teacher

Chawanagwa Mtambo

Teacher

Cynthia Chisiza

Volunteer teacher

Jean Ngambi

Volunteer teacher

Linda Mwalwanda

Teacher

Nitah Mhango

Teacher

Peter Sichali

Volunteer teacher

Stella Gondwe

Volunteer teacher

Sydney Nkosi

Teacher

Joseph Mkandawire

Volunteer Teacher

Gertrude Mwale

Volunteer teacher

Jonas Mchawi

Security

Beaully Mhango

Security

Golden Mzumala

Security

Steven Nyondo

Security

Makhumbo Sichali

Security

Carolyn Kisebe

Kitchen

Funnie Mhango

Kitchen

Michael (Moses) Chalira

Maintenance

Anwell Munthali

Maintenance

Onze projectleiders in Malawi

Colette van Eck en René Polle zijn sinds januari 2024 onze projectleiders in Malawi.

Vanuit de motivatie dat ze vinden dat ze iets terug moeten doen voor de wereld hebben zij zich aangemeld. “Want”, zeggen zij, “wij hebben niet meer dan gewoon geluk dat onze wieg in Nederland heeft gestaan en daardoor onze kennis en talenten volledig hebben kunnen benutten en in rijkdom leven. Daarom vinden we het onze verantwoordelijkheid om die talenten en kennis te delen en te gebruiken om iets goeds voor de wereld terug te doen. De wereld een beetje beter maken en delen. Dat is echt wel onze missie, waar we voor staan. ”

Colette is als verpleegkundige gespecialiseerd in diabetes, hart- en vaatziekten en astma/ COPD, maar is algemeen inzetbaar. Ze heeft al eerder ervaring met werken in Afrika tijdens haar studie. Colette geeft vanuit Malawi ok nog (online) les aan de Inholland Academy en heeft haar eigen bedrijf Peukuit.nl waar zij mensen helpt te stoppen met roken.

René werkt als zelfstandige Regelaar & Verbeteraar. Met zijn bedrijf Buro Polle geeft hij trainingen en doet consultancy op het gebied van het verbeteren van (bedrijfs)processen. Hij heeft ervaring met organisatorische vraagstukken en ziet hoe er niet harder, maar vooral slimmer gewerkt kan worden. Ooit begonnen in de gezondheidszorg en met vele jaren ervaring als manager.

Samen hebben zij eerder twee maanden gewerkt voor Matunkha in Rumphi, Malawi. Ze hebben daar al veel geleerd en nemen dat graag mee om FloJa verder te ontwikkelen.

lokaal toezicht op donaties

De oprichters

In 2007 heeft het Nederlandse echtpaar Floor Willemen en Jan de Groot het initiatief genomen tot de oprichting van het Floja project.

Zeven jaar lang hebben Floor en Jan met inspirerende passie en een enorme inzet gewoond en gewerkt in het vissersdorp Ngara, in het noorden van Malawi. In die jaren hebben ze de basis gelegd voor een gezond en goed draaiende kleuterschool.

Nog steeds zijn ze, vanuit Nederland, betrokken bij Floja Malawi.