De oprichters van FloJa Malawi: Floor&Jan

In 2007 heeft het Nederlandse echtpaar Floor Willemen en Jan de Groot het initiatief genomen tot de oprichting van het Floja project. Floor komt van origine uit Drunen en Jan is geboren in Vleuten.

In Malawi heet het project “FloJa Foundation”, en in Nederland staat het bekend als de “Stichting FloJa Malawi”. De naam is natuurlijk een combinatie van de voornamen van de oprichters Floor en Jan.

Zonder deze twee mooie mensen had het hele project FloJa Malawi niet bestaan.

Zeven jaar lang hebben Floor en Jan met inspirerende passie en een enorme inzet gewoond en gewerkt in het vissersdorp Ngara, in het noorden van Malawi. In die jaren hebben ze de basis gelegd voor een gezond en goed draaiende kleuterschool. Na deze tropenjaren – letterlijk en figuurlijk – werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en de opvoeding van hun twee kinderen, zoon Tjobi en dochter Jula.

Zodoende reisden ze begin 2016 terug naar Nederland en werd het project overgedragen aan André Oudhuis en Paulien van Musscher.

Nog steeds zijn ze, vanuit Nederland, betrokken bij de stichting. Ook veel van de mensen die Floor en Jan destijds vanuit Nederland ondersteunden zijn nu nog steeds zeer actief betrokken bij de stichting. Daar zijn we nog steeds ontzettend blij mee en dankbaar voor. Nu aangevuld met de vrijwilligers die André en Paulien hebben toegevoegd aan de stichting hebben we een mooie groep vrijwilligers, verspreid over Nederland, die zich inzetten voor dit mooie project!

Samen maken we een mooie toekomst voor de kinderen van FloJa Malawi en hun omgeving!
Het oude logo, zoals deze ook nog te vinden is in Malawi.
FloJa Malawi