Feest op FloJa!

Afgelopen vrijdag vierden we feest op FloJa. Hoewel het ook een afscheidsfeest was voor André, wat natuurlijk enigszins droevig stemde, overheersten dankbaarheid en vertrouwen in de toekomst. En dat maakte het tot een waar feestje.

Alle vooraanstaande leden van de gemeenschap waren uitgenodigd, van Chiefs en overheidsfunctionarissen tot schoolhoofden en oud-leerlingen. Het feestje begon om 10:00 uur en verliep vlekkeloos, afgezien van het feit dat het leger wat laat was met het opzetten van de tenten – iets wat hier als normaal wordt beschouwd, gezien hun eigen tijdperceptie.

Een half uur later opende onze General Manager, Eston, het feest, gevolgd door talloze toespraken, afgewisseld met muzikale optredens van de bekende Lusubilo Band uit Malawi en een traditionele dansgroep.

Natuurlijk werd André geprezen voor zijn jarenlange inzet, waarbij hij terecht veel complimenten en cadeaus ontving. Een van deze cadeaus was de eer om het schoolplein naar hem te vernoemen. Het plein draagt nu de naam ‘Andrea’s Playground’.

Na de toespraken genoten we gezamenlijk van de lunch, met rijst en beef op het menu. Na de lunch vertrokken de meeste genodigden en hadden de medewerkers van FloJa hun eigen ‘personeelsfeest’. De band verzorgde nog een optreden en iedereen danste tot laat in de middag.

Wat dit feest extra bijzonder maakte, was de voorbereiding. Het hele team hielp mee: docenten in de keuken en bij het serveren, bewakers met het sjouwen van spullen, projectleiders die stoelen aan- en afvoerden. Iedereen droeg zijn steentje bij, zonder zich te laten hinderen door traditionele rolverdelingen. Binnen een half uur was alles weer opgeruimd.

Dit bewijst maar weer dat het team van FloJa uitblinkt in samenwerking en dat ze tot veel in staat zijn. Een team om trots op te zijn.

De warme ontvangst van Colette en René door alle lokale contacten lijkt erop te wijzen dat hun overgang soepel verloopt. Er heeft al een teamoverleg plaatsgevonden waarin zij hun plannen voor de komende jaren hebben gedeeld, en deze werden met applaus ontvangen. Dit, samen met de effectieve samenwerking binnen het team, geeft alle vertrouwen in de overgang naar FloJa 2.0 – een term die onze voorzitter graag gebruikt.

Blijft u ons volgen en steunen?

© Colette van Eck

Deel dit bericht:

7 reacties op “Feest op FloJa!”

 1. Prachtige beloning voor de kinders ‘Andrea’s Playground’ 🌟🌟🌟🌟
  Uiteindelijk was dit de doelstelling, kinders een betere start geven💚
  In ieder geval laat je het stukken beter achter na 8 jaren🍀
  Geluk samen met je instant gezinnetje en rustig aan hè , heb het goed ……..

 2. Wat fijn zo’n mooi afscheid dat verdien je André en wat mooi dat je het in goede handen achter kan laten.

 3. Hallo wat fijn dat het flojamalawi project door gaat .Veel succes alle maal groetjes uit Vleuten

 4. Wat mooi : afscheid is een nieuw begin en moeten beide gevoerd worden om elkaar te kunnen omarmen…. “Oud” en “ nieuww”, verleden en toekomst allemaal bij elkaar in het heden.
  Zonder hinder van rollen en posities, als mensen met elkaar. Geweldig om te zien en zo passend in the spirit van hoe ik Colette ken😍

 5. Prachtig om te lezen hoe het project FloJaMallawi voortdenderd ,met nieuwe krachten aan het stuur.collet en René veel succes en alle goeds voor jullie allen. Groetjes uit Drunen Rien en Jeanne.👍

Reacties zijn uitgeschakeld.

Aanmelden voor de nieuwsbrief?
Klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan.
Recente reacties
FloJa Malawi