Telefoon +265 (0) 88 433 3023

info@flojamalawi.nl

Floja Malawi ondersteunt op een duurzame en toekomstbestendige manier een lokale community in één van de armste delen van Malawi.

01Zo zorgt FloJa voor goed onderwijs

We bieden ca. 90 kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar kleuteronderwijs aan. Hierbij is veel aandacht voor samenwerken en spelen. Dit geeft ze een stevige basis voor de toekomst. De leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben geven we bijlessen. We houden de kinderen goed in de gaten en wanneer we zorgen hebben over hun welzijn, bieden wij extra ondersteuning.

Naast onderwijs en veiligheid, zorgt de school voor een vast inkomen voor docenten. Daarnaast hebben we een groep vrijwilligers in dienst. Zij leren van onze leraren om het vak in de praktijk uit te kunnen oefenen. Tenslotte hebben we een ‘Youth Skill Orientation Program’ dat jongeren die geen onderwijs kunnen genieten helpt door hen mee te laten lopen in ons facility team. Zo leren zij een vak in de praktijk waarmee zij uiteindelijk zelf een inkomen kunnen verdienen.

De school voor blinden en slechtzienden in Nyungwe wordt door een Nederlands sponsor gesteund. Als lokale autoriteit beheert FloJa Malawi de donatiegelden, zodat we zeker weten dat het geld goed besteed wordt.

02Bijdrage aan een betere gezondheidszorg

FloJa biedt eerste hulp aan de kinderen en medewerkers en hun familie. We werken samen met de lokale kliniek in Nyungwe. In de kliniek is aan van alles een tekort. Daarom faciliteren we onder andere de HIV-testen voor de mensen in de community. Ook zijn we gestart met een leefstijlprogramma ter preventie van hoge bloeddruk, wat veel voorkomt in Malawi.

Daarnaast verbouwen we moringa voor de community. Deze peperwortelboom staat ook wel bekend als de ‘wonderboom’ vanwege de hoge voedingswaarde en medicinale eigenschappen van de bladeren en vruchten van de boom.

03Voeding en schoon water

Het terrein van FloJa Malawi heeft een eigen waterbron. We hebben verschillende watertappunten gemaakt voor de inwoners van de omgeving. Onze kinderen en medewerkers krijgen twee maaltijden per dag. Ontbijt en lunch. Daar wordt moringa aan toegevoegd, wat alle noodzakelijke voedingsstoffen bevat. Hierdoor dragen we bij aan gezonde voeding.

04Camping

Op het terrein van FloJa Malawi hebben we een camping met sanitaire voorzieningen gebouwd. Doordat FloJa op de route ligt van Tanzania naar Zimbabwe, ontvangen we vaak gasten. Vaak avonturiers met campers, motoren, fietsen of zelfs lopend.

Met hun verblijf op onze camping, leveren zij een bijdrage aan onze foundation. De medewerkers geven graag een tour door de school. Dit maakt altijd veel indruk.

Wordt ook vrijwilliger

Ons motto is ‘grow together’. Net zoals de lokale bevolking leert van ons, leren wij veel van de lokale bevolking. Het hele jaar door zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen bij het opzetten en ondersteunen van initiatieven. Vrijwilligerswerk bij FloJa is een unieke ervaring en je draagt daadwerkelijk je steentje bij aan een betere wereld. Meer weten? Neem dan contact met ons op. Lukt het niet om een paar maanden vrij te maken? Dan kun je ons ook steunen met een eenmalige of periodieke donatie. Jij maakt het verschil!

Wil je doneren? We zijn blij met elk bedrag dat je kan geven.