De locatie

Een beknopte routebeschrijving naar FloJa Malawi:

Ngara bevindt zich 35 kilometer ten zuiden van Karonga (Noord Malawi).

Komt u met de auto of motor vanuit Karonga, dan ziet u drie kilometer voor Ngara, aan uw linkerzijde, een grote zuil met de wegaanduiding naar FloJa Foundation, richting het meer.

Komt u met motor of auto uit het zuiden (Lilongwe, Mzuzu), dan rijdt u het dorp Ngara voorbij, waarna u drie kilometer na Ngara, aan uw rechterzijde, een zuil ziet met wegaanduiding naar FloJa Foundation, richting het meer.

Komt u met openbaar vervoer? U geeft door aan de chauffeur uit te willen stappen bij Ngara Admarc. U ziet vanzelf de wegaanduiding van FloJa Foundation.

De GPS-coordinaten zijn:
S 10° 12′46.05
E 34° 5′43.09

Invoer in Google maps: 10°12'46.0"S 34°05'43.1"E

Ons herkenningspunt aan de weg

De FloJa Foundation is gevestigd in Ngara, district Karonga (Noord Malawi, Afrika) 526 km ten noorden van de hoofdstad van Lilongwe.

Malawi, Afrika (klik om te vergroten)Ngara, Malawi (klik om te vergroten)

Waarom Ngara

Ter voorbereiding op de start van de Foundation hebben Floor en Jan een viertal bezoeken gebracht aan Malawi. Tijdens vele oriënterende gesprekken onderzochten zij de behoeften van de lokale bevolking met de bedoeling de meest geschikte plek te vinden om de FloJa foundation in Malawi te starten.

P1310179.JPGDe meeste hulp aan wees-en kwetsbare kinderen bevindt zich ook nu nog steeds, in het midden en zuiden van Malawi dichter bij de toeristengebieden of de grote steden Blantyre en Lilongwe.

In het Karonga District (Noord Malawi) is vrijwel geen ondersteuning voor deze doelgroep.

Samen met het dorpshoofd en de dorpsbewoners is in 2007 besloten het project te vestigen aan het meer Lake Malawi, 3 km ten noorden van het kleinschalige en arme vissersdorp Ngara. De dorpsbewoners van Ngara gaven aan behoefte te hebben aan een dagopvang voor jongere kinderen uit de omgeving, daarom is het project juist in deze regio gevestigd.

De mensen in Ngara voorzien in hun levensonderhoud door te vissen en producten te verbouwen als maïs, tomaten, cassave en pinda’s. Die probeert men dan te verkopen op de markt in de omgeving of in de stad.  Karonga is de dichtstbijzijnde stad (35 km).

zusje met slapend broertje op de rugNaast de komst van de dagopvang voor kleuters, hebben ongeveer 15 Malawiaanse medewerkers een baan gevonden in dit project en ontvangen een eerlijk salaris. Om de Foundation in Malawi te funden is de Stichting FloJa Malawi opgericht in Nederland.

Stichting FloJa Malawi
Safariweg 275
3605 MD Maarssen
(Nederland)
info@flojamalawi.nl
www.flojamalawi.nl
Privacybeleid

Opent in een nieuw venster/tabblad

IBAN: NL26RABO0126557039
swift/bic: rabonl2u
KVK: 1722 3700
ANBI: 819 257 205