Telefoon +265 (0) 88 433 3023

info@flojamalawi.nl

Ontmoet de Supermannen van FloJa: onze onderhoudshelden

Stelt u zich eens voor: een afgelegen plek waar lokale medewerkers zich inzetten voor een betere wereld, maar waar de uitdagingen nooit lijken te stoppen. Dit is de realiteit van FloJa. Gelukkig zijn daar onze stille, maar onmisbare krachten: de supermannen van FloJa – de mensen van het onderhoud.

Op FloJa is er altijd wel iets te repareren of te verbeteren. Neem bijvoorbeeld het vrijwilligersverblijf dat twee jaar lang ongebruikt bleef. Toen Colette en René er eindelijk hun intrek namen, werden ze begroet door het geluid van schrapende en piepende geluiden vanaf het plafond, vergezeld van een onaangename geur. Na onderzoek bleken niet muizen, maar vleermuizen zich daar te verschuilen. Gelukkig waren daar onze mannen van onderhoud, die snel en doeltreffend handelden. Dakplaten werden verwijderd, de beesten verjaagd, en alles werd schoongemaakt voordat de platen weer werden teruggeplaatst.

Dit is slechts één voorbeeld van vele uitdagingen die onze supermannen dagelijks trotseren. Van gescheurde elektriciteitskabels door boomwortels tot losgeschoten watertankaansluitingen die duizenden liters water verspillen – ons team staat altijd paraat. Ze zijn experts in tuinonderhoud, loodgieterswerk, autotechniek, meubeltimmerwerk, en nog veel meer. Niets is te moeilijk voor hen, en ze doen het met minimale middelen, aangezien een bouwmarkt hier niet in de buurt is. Maar wat ze missen aan luxe, maken ze ruimschoots goed met hun creativiteit en vastberadenheid.

Maar laten we niet vergeten wat deze mannen echt betekenen voor FloJa. Niet alleen houden ze de faciliteiten draaiende, maar ze zorgen er daarmee voor dat het functioneren van de kleuterschool voor 90 kinderen mogelijk wordt gemaakt. Zonder deze vakmensen zou FloJa niet kunnen bestaan zoals het nu doet.

Natuurlijk brengt het onderhoud en het salaris kosten met zich mee. Daarom doen wij een beroep op u, om ons hierin te ondersteunen. Uw bijdrage kan het verschil maken en ervoor zorgen dat onze supermannen hun waardevolle werk kunnen voortzetten, zodat FloJa kan blijven bloeien.

2 Comments

  • Paulien

    Beantwoorden 24 februari 2024 00:47

    Toppers die twee Anwell and Mickael (en vaak ook Collet erbij) Terecht dat ze in de spotlights gezet worden !

  • Hans

    Beantwoorden 18 februari 2024 12:20

    Mooi helden verhaal, de dagelijkse helden van Floja

Post a Comment