FloJa Malawi

info@flojamalawi.nl

In Nederland wordt er ook gewerkt voor FloJa

René en Colette zijn even in Nederland. Omdat zij nog wat privé zaken moesten afhandelen. En natuurlijk gebruiken zij die tijd ook nuttig voor FloJa.
Zo doen zij de nodige inkopen. Niet alles is in Malawi te krijgen en als het er wel is, is de kwaliteit vrij slecht. Dus sommige dingen kunnen beter in Nederland gekocht worden. Het gaat langer mee en is uiteindelijk dus goedkoper. Want we blijven wel op de centjes letten.
Naast de inkopen gaan zij proberen fondsen en sponsoren te krijgen zodat FloJa het goede werk kan blijven doen. Sommige doneren in goederen. Op dit moment hebben ze al een tas aan medische spullen voor de op te zetten polikliniek in Nuyngwe voor mensen met hoge bloeddruk en diabetes. Dit doen wij in samenwerking met het District Hospital in Karonga. Ook hebben ze al blokken en plastic autootjes van buren en vrienden verzameld om mee te nemen voor de kleuterschool.
Naast dit al bezoeken zij ook een nieuwe sponsor voor de school voor blinden en slechtzienden in Nuyngwe. Bollemeijer optiek uit Heemskerk steunt deze school.


Maar Colette en René zijn niet de enige die in Nederland actief zijn.
Want naast de staff in Malawi is er ook een team in Nederland voor FloJa bezig. We noemen dit Team NL. Dat is het bestuur en enkele vrijwilligers, voor fondsenwerving en marketing.
Deze mensen steken uren van hun tijd in het reilen en zeilen van FloJa. En zonder die inzet kan FloJa niet bestaan.
Afgelopen zondag was het bestuur samen met René en Colette in het kantoor van de voorzitter voor een werksessie. We stemden hierin onze acties af en de daarmee gepaard gaande uitingen.
Het is altijd fijn om elkaar weer ‘live’ te zien want meestal zijn de vergaderingen online.


We kwamen er wel achter dat we best nog wel een bestuurslid kunnen gebruiken. Een coördinator voor de digitale fondsenwerving. Je hoeft niet echt verstand te hebben van de digitale systemen, maar wel een gevoel voor acties, communicatie en coördinatie.
Lijkt dit je wat? Stuur dan even mail naar onze voorzitter wim.hoekstra@flojamalawi.nl


In Malawi gaat het trouwens gewoon door. Eston, onze General Manager houdt ons goed op de hoogte van alles en we spreken de zaken door via spraakberichtjes via de WhatsApp. Wat is internet toch een uitkomst.

No Comments

Post a Comment