Fijne feestdagen! Jaarafsluiting, kerst en overige nieuwtjes

Het schooljaar voor 2015 is onlangs afgesloten. Dit jaar gekozen voor een andere invulling, namelijk een optreden van een theatergroep PACE Theatre Organisation (Pacific Caramel Ensemble) uit Mzuzu om entertainment te brengen voor de kinderen, leerkrachten en overige geïnteresseerden.

Dit theatergezelschap was niet zonder reden gekozen; Edmond (projectmanager) heeft jaren deel uitgemaakt van dit gezelschap en zodoende ontstond het idee om hen uit te nodigen. Edmond is gestopt met optreden omdat hij sinds vorig jaar bij ons in dienst is en geen tijd meer heeft om deel te nemen aan het gezelschap. Jammer maar hij kan maar op één plek tegelijk zijn. Daarom des te leuker voor hem (en voor ons) om zijn ‘oud’ collega’s te zien optreden.

Diverse onderwerpen zijn ter sprake gekomen in de vorm van theater, er is gedanst, gezongen en historie verteld over Malawi. Grote hilariteit alom………

Uiteraard is voor deze laatste schooldag wat extra’s besteed aan eten en drinken; een geit is geslacht, rijst gegeten als ontbijt, limonade en chips gegeten en snoepjes bij het naar huis gaan. En als ‘kerstcadeautje’ zijn alle kinderen voorzien van een nieuw setje kleding!

Afscheid SkyOp deze laatste schooldag hebben we ook afscheid genomen van Sky, een vrijwilliger uit Nieuw Zeeland, die 3 maanden actief is geweest bij FloJa. Alle kinderen hadden geknutseld en dit alles was samengevoegd in twee boekjes.

Overige nieuwtjes van de afgelopen tijd zijn:

Collet is geslaagd voor zijn rijbewijs!!
Yes……well done.

IMG_7702.JPGTwee jonge geitjes huppelen al enige tijd rond op het project maar deze waren nog niet in beeld gebracht dus bij deze.

De welbekende ‘Lake Flies’ zijn weer aan land gekomen! Miljoenen vliegjes, zwermen vol, volop gezoem, volop eten voor de mensen om ons heen, veel overlast qua schoonmaak.

Ze zitten werkelijk overal!! Toch blijft het een bijzonder fenomeen……..

 

 

 

Kerst komt eraan! Voor velen een uitbundig feest, voor sommigen een dag als elke andere. In Malawi is kerst vieren voor sommigen weggelegd en voor anderen niet. Geboren en getogen in of rondom de stad dan kun je kerstsfeer merken/proeven/meemaken. Ben je geboren en getogen in een dorp dan is het een dag als elke andere.
Bij FloJa Foundation proberen we een aantal mensen rondom ons heen een ‘speciale dag’ te geven. Wat extra’s voor de werknemers, wat extra’s voor onze naaste buren, wat extra’s voor de kinderen uit de buurt, wat extra’s voor de ouderen.

Al deze extra’s en nog zoveel meer, wordt mede mogelijk gemaakt door u; volger van het project, donateur van het project, vrijwilliger van het project, bestuurslid van het project of op andere wijze betrokken bij FloJa.

Namens alle kinderen en werknemers willen we jullie hartelijk bedanken voor de tomeloze inzet!

Fijne feestdagen voor iedereen!!

Groet Floor en Jan

Deel dit bericht:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
FloJa Malawi