‘Even voorstellen’ – Marianne van der Meer

Er zijn vele mensen die ook achter de schermen hun tijd, kennis en enthousiasme inzetten om FloJa te ondersteunen.
Met de rubriek ‘Even voorstellen’, maken we kennis met ze.

Vandaag is dat Marianne van der Meer:

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Marianne van der MeerMarianne van der MeerIk ben Marianne van der Meer, 66 jaar, samenwonend met Wouter en ik heb een zoon Bas, een schoondochter Wendy en een kleinkind Vienne van 1 jr. V.a. augustus ’15 ben ik met pensioen. In het begin had ik gedacht “ha pensioen dan heb ik eindelijk eens zeeën van tijd”. Nou vergeet het maar, altijd is er wel iemand die een beroep op je doet.

Een van mijn vaste taken is o.a. oppassen op mijn kleindochter. Ik heb een vaste oppasdag maar vaak komt mijn zoon of schoondochter met de vraag of ik extra wil oppassen.

Verder doe ik de financiële administratie voor FloJa en ik ben tevens bestuurslid. Vervolgens doe ik de administratie voor het bedrijf van mijn man en ik ondersteun al jaren iemand met budgetteren omdat ze zelf moeilijk haar uitgaven in de hand kan houden. Naast alle serieuze dingen sport ik een aantal keren in de week, ga eens naar de film of lekker buiten de deur eten/borrelen en ik lees graag.

Dus al met al heb ik gewoon geen tijd meer om een betaalde baan ernaast te doen!

Hoe ben je als vrijwilliger bij FloJa terecht gekomen en wat is jouw rol?
Wil de Groot, de moeder van Jan (één van de vorige projectleiders) heeft mij in 2010 gepolst of ik financieel bestuurslid wilde worden. Wil en ik kenden elkaar van vroeger, we hebben bij elkaar in de buurt gewoond en zaten op dezelfde lagere school. Ik ben penningmeester en verzorg alle financiële taken die de stichting in Nederland met zich meebrengt.

Daarnaast bezoek ik af en toe zakelijke donateurs, vertel wat over FloJa en probeer op die manier donaties voor de stichting binnen te slepen. Het bestuur vergadert gemiddeld 1x per 2 maanden en daar ben ik dan ook bij aanwezig.

Waar ben je goed in of waar word je blij van?
Tja…. waar ben ik goed in? Moeilijk om van jezelf te zeggen. Als ik echt wat moet noemen, dan zeg ik financieel creatief kunnen denken. In mijn laatste functie kwam deze eigenschap goed van pas omdat ik bij een non-profit organisatie werkte en i.v.m. de bezuinigingen was het ieder jaar een hele toer om de begroting rond te krijgen.

Voor FloJa gebruik ik deze eigenschap om in mijn contacten met bedrijven/organisaties een creatief voorstel op tafel te leggen zodat men zich aangesproken voelt en men bereid is een onderdeel van de begroting te financieren. Daar kan ik echt blij van worden!

Ik word ook blij als ik met mijn kleindochter lekker kan fietsen als de zon schijnt of als ik op vakantie ga of uit eten met Wouter.

Welke droom had je als kind en heb je die kunnen verwezenlijken?
Het klinkt misschien heel raar maar ik kan me niet herinneren dat ik als kind zijnde een grote droom had. Ik was gewoon blij met ieder dag en accepteerde deze zoals hij was.

Wat zou je van de daken willen schreeuwen of wat moet er op het 20 uur journaal komen ?
Ik zou heel graag willen dat we elkaar meer accepteren zoals we zijn. Ieder mag geloven wat hij/zij wil maar accepteer ook dat een ander anders denkt en een andere leefwijze erop na houdt. Ik vind het vreselijk als ik voor de zoveelste keer op het journaal hoor dat bepaalde groeperingen worden uitgescholden, geslagen, gediscrimineerd e.d. alleen omdat ze anders zijn. Alle mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, geweld. Komt daar ooit nog een einde aan?

Deel dit bericht:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
FloJa Malawi