Bijzondere beelden….

Het nieuwe schooljaar in Malawi is goed begonnen! Vooral voor onze lagere school in Ngara. Sinds 2017 werkt FloJa (naast ons werk op de kleuterschool FloJa Foundation) aan het verbeteren van het onderwijs op de lagere school van het dorp. Dat betekend (met dank aan meerdere sponsors) het neerzetten van nieuwe klaslokalen en toiletten, maar óók aanpassingen in houdingsaspecten en een gedragsverandering bij de verschillende stakeholders.

Afgelopen jaar hebben we veel tijd gestoken in de bewustwording van dorpsbewoners zodat ook zij hun taak en verantwoordelijkheid oppakken, in de verbetering van onderwijs voor hùn kinderen. Dat valt niet altijd mee en vraagt geduld en vooral een lange adem.
Zelfs tot op ‘Chief Council’ niveau (de groep dorpsoudsten, hoogste in rang uit de regio) zijn er gesprekken gevoerd. En nu eindelijk lijken er kwartjes te vallen en komt er beweging. Daar zijn we heel blij mee en trots op, want dit is in onze ogen een noodzakelijke stap om onderwijs in dit dorp echt duurzaam te veranderen. Nu het de goede kant op gaat, pakken we de draad voor de nieuwbouw van klaslokalen weer op. Het graven van de fundering is begonnen!!

FloJa Campinggasten Lennart van den Berg en Jolene van Duin (zie ook www.GoWandertheWorld.nl ), maakten met hun drone deze week een geweldig filmpje van het lagere school project.
De drone hing zoomend in de lucht. Kinderen die dit zagen werden ‘wild’. Onze dorpsoudste Chief Kabenga stond erbij en kon alleen maar verbijsterd mompelen: ….’ this is witchcraft…this is witchcraft…!’

En hij heeft gelijk, kijk zelf maar, het IS heel bijzonder!

[wpdevart_youtube]zMIOL9MApm0[/wpdevart_youtube]

Deel dit bericht:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

10 reacties op “Bijzondere beelden….”

 1. Hoi André en Paulien, wat een mooie beelden. Dit geeft een mooi beeld van waar jullie, naast Floja, nog meer mee bezig zijn. Fijn dat er langzaamaan wat ‘ kwartjes’ beginnen te vallen!
  Dit hebben jullie, of eigenlijk de bewoners/ouders van de kinderen daar, nodig.
  Fijn dat we het met eigen ogen hebben gezien. Ga door met het goede werk!
  Liefs Ron en Marja

  1. Pien van Musscher

   Dank je wel Martin,

   Ja grappig he…..geeft een aardig inkijkje zo.
   En we ‘ploeteren’ gewoon door hoor 🙂
   Wanneer je dit soort momenten meemaakt maakt dat ons weer heel blij.

   En echt, dit is alleen maar mogelijk dankzij jullie steun!!! Heel blij mee.

   Lieve groet ook van Andre

   Paulien

 2. Wauw te gek zeg, dit geeft echt een heel mooi beeld!!! Wat geweldig dat ze dit voor jullie konden maken. Ik geniet elke keer weer van julie prachtige verhalen… Heel veel respect voor jullie! Liefs

Reacties zijn uitgeschakeld.

FloJa Malawi