LET OP SVP | ATTENTIONU bent terecht gekomen op de 'oude' website van FloJa Malawi. Deze dient als archief.
Wilt u naar de recente website? Klik hier


You've 'landed' on the old website of FloJa Malawi. This website is just for archive purposes.
Do you want to visit the actual website? Click here

Ter voorbereiding op het project hebben Floor en Jan een viertal bezoeken gebracht aan Malawi.
Tijdens deze oriënterende bezoeken hebben zij o.a. onderzoek gedaan naar waar behoefte aan is bij de lokale mensen zelf en hebben zij bekeken wat de meest geschikte locatie is om het FloJa Malawi Project te starten.
De schrijnende leefomstandigheden en de uitzichtloze toekomst die de kinderen tegemoet gaan, versterkten telkens meer de overtuiging van de grote noodzaak van het project.

P1310179.JPGIn 2007, tijdens hun derde bezoek aan Malawi, is het project concreter geworden en naar aanleiding van diverse contacten met mensen uit de omgeving en het dorpshoofd is besloten het project te vestigen in het dorp Ngara, Karonga District (noord-Malawi).
Ngara is een arm visserdorp gelegen aan Lake Malawi. Dit is ongeveer 650 km van de hoofdstad Lilongwe.
De mensen in Ngara voorzien in hun levensonderhoud door te vissen en producten te verbouwen als maïs, tomaten, cassave en pinda’s. Die probeert men dan te verkopen op de markt in de omgeving of in de stad.
Karonga is de dichtstbijzijnde stad (35 km).

zusje met slapend broertje op de rugDe meeste hulp gericht op wees-en kwetsbare kinderen bevindt zich momenteel in het midden en zuiden van Malawi. In het Karonga District is gebleken dat er weinig tot geen projecten gericht zijn op wees-en kwetsbare kinderen en dat er behoefte is aan een dagopvangcentrum voor deze kinderen.
Dit is een belangrijk aspect waarom het project zich juist in deze regio heeft gevestigd en dat Floor en Jan zich met name gaan richten op deze kinderen in en rondom Ngara.
Uit al deze bevindingen is een projectvoorstel voortgekomen voor de komende drie jaar en werd het besluit genomen een stichting op te richten in Nederland.Mededelingen

Sponsors

JoHo

Categorieën