LET OP SVP | ATTENTIONU bent terecht gekomen op de 'oude' website van FloJa Malawi. Deze dient als archief.
Wilt u naar de recente website? Klik hier


You've 'landed' on the old website of FloJa Malawi. This website is just for archive purposes.
Do you want to visit the actual website? Click here

Read this page in English? Please click on ‘Translate’ below. Mind you, translation is done by Google Translate.
If this does not seem to work use a browser, like Google Chrome or Mozilla Firefox

Wat is er veel gebeurd in de tijd tussen augustus (mijn laatste nieuwsbericht) en nu! Uiteraard is bekend gemaakt dat wij opvolgers zoeken voor ons project in Malawi. Hierover later meer en uitgebreid nieuws op de website en Facebook!

Wat eerst; onze afwezigheid op het project voor een bezoek aan Nederland. Vanaf half augustus tot half oktober zijn we in Nederland geweest waar we een gezellige, enerverende en vooral een speciale tijd hebben doorgebracht.

IMG_7110.JPGHet allerbelangrijkste was bij terugkomst in Malawi, dat we wederom heel trots konden zijn op de medewerkers van FloJa Foundation!! We hebben iedereen en alles goed aangetroffen. Het project heeft doorgedraaid, werkzaamheden zijn gedaan, rapporten zijn geschreven, terrein netjes onderhouden en het voornaamste; de kinderen zijn goed opgevangen. Een groot compliment aan alle 15 werknemers voor hun inzet tijdens onze afwezigheid.

Gedurende onze afwezigheid is Collet (assistent manager) in Mzuzu geweest en geslaagd voor zijn theorie examen rijbewijs! Een grote proficiat voor hem en momenteel is hij aan het echte werk begonnen; lessen! Iedere dag 45 minuten in en rond Mzuzu rijden en hopelijk met 40 dagen zal hij in het bezit zijn van zijn rijbewijs.

Begin september is een nieuwe intake geweest voor 25 kinderen die zijn toegelaten op de dagopvang. Een uitgebreide screening (huisbezoeken, gesprekken met ouders/verzorgers/buren) is daaraan vooraf gegaan zodat we zeker waren van het feit dat de juiste kinderen (wees en/of kwetsbare) op de juiste plek zouden komen. En toch……..wederom waren een aantal kinderen ingeschreven voor de dagopvang die later geen weeskindje bleken te zijn.

Altijd een lastig moment maar voor de toekomst van het project is ‘korte metten maken’ noodzakelijk, we kunnen gewoonweg niet accepteren dit gebeurd. De kinderen zijn naar huis gestuurd, met ouders zijn gesprekken gevoerd en uiteindelijk zijn verontschuldigingen aangeboden en konden wij met een frisse start beginnen. Zowel de ‘nieuwe als de oude’ kinderen genieten met volle teugen van hun nieuwe omgeving, speelgoed wat voorradig is, speeltoestellen in de speeltuin, maaltijden en de gezelligheid met andere kinderen. Daar is het om te doen, dat is waar FloJa voor staat!!

HIV testenOnlangs hebben twee jaarlijks terugkerende activiteiten plaatsgevonden; alle kinderen en een aantal nieuwe medewerkers hebben een HIV test ondergaan. Wat blijft dat ieder jaar spannend! Gelukkig zijn alle kinderen negatief bevonden, zo ook de werknemers  maar helaas heeft een moeder van één van ‘onze’ kindjes geen goede uitslag gekregen. Dit nieuws is zeer gelaten ontvangen en voor deze vrouw wordt nu het vervolgtraject in de kliniek in gang gezet en zo nodig gaat ze beginnen met medicatie (ARV’s). Ondanks dit slechte nieuws voor haar is de ontwikkeling dat ze zich heeft laten testen bij FloJa wel goed! Hoe eerder mensen het weten, hoe beter (om te starten met medicatie maar ook om verdere besmetting te voorkomen)!

IMG_7172.JPGDe tweede activiteit is de ‘(inter)nationale boom plantdag’. De voorbereidingen waren getroffen; volop zaden aanwezig, plastic zakjes genoeg, goede grond bijeen gebracht, gieters en emmers voorradig dus het kon beginnen. Alle kinderen hebben zakjes gevuld met grond, zaadjes geplant, zakjes water gegeven en nu afwachten wat , wanneer en hoe alles gaat groeien! T.z.t. worden de boompjes mee naar huis gegeven in de hoop dat deze weer worden geplant rondom hun eigen huisjes. Een stukje bewustwording voor de kinderen en werknemers over het belang van bomen planten! Een simpel klusje voor de toekomst van mens, dier en land!

Groet en tot de volgende keer, Jan en Floor

Deel dit bericht:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Hyves
  • Live
  • Twitter
Mededelingen
Sponsors
JoHo
Categories