LET OP SVP | ATTENTIONU bent terecht gekomen op de 'oude' website van FloJa Malawi. Deze dient als archief.
Wilt u naar de recente website? Klik hier


You've 'landed' on the old website of FloJa Malawi. This website is just for archive purposes.
Do you want to visit the actual website? Click here

Read this page in English? Please click on ‘Translate’ below. Mind you, translation is done by Google Translate.
If this does not seem to work use a browser, like Google Chrome or Mozilla Firefox

Het schooljaar 2014-2015 is afgesloten en……..de laatste twee dagen van dit schooljaar hebben kinderen nog gebruik kunnen maken van de nieuwe klasjes!

Het grootste werk is gedaan op de muurschilderingen na. De vloeren zijn gestort, afwerking is gedaan, tafels en banken zijn gemaakt en voorzien van een likje verf. Het is een mooi geheel geworden en zowel leraren als ‘studentjes’ zijn blij met de nieuwe gebouwen.

IMG_6278.JPGUiteraard is het schooljaar met veel gezelligheid afgesloten. Ouders/verzorgers waren uitgenodigd en in grote aantallen aanwezig. Dat is altijd fijn, zo weten we dat de dagopvang wordt gewaardeerd. Daarbij waren alle leraren, vrijwilligers, kinderen uit de 1ste en 2e klas van de lagere school die op de dagopvang hebben gezeten en ‘onze eigen kinderen’ aanwezig zodat de klas gevuld was met een groot gezelschap. Een aantal kippen zijn geslacht voor de lunch, er is rijst gegeten en limonade met koekjes.

Dit jaar hebben we 25 kinderen die doorstromen naar de lagere school en zij zijn voorzien van een schooluniform, pennen en een schrift zodat zij een goede start kunnen maken in het nieuwe schooljaar. Deze kinderen gaan allemaal deelnemen aan ons middagprogramma om hun extra bijlessen te geven zodat ze (nog) een betere start maken op de lagere school.

De komende weken staan in het teken van ‘de grote schoonmaak’ van alle gebouwen, afwerking van de nieuwe klasjes en de nieuwe intake van kinderen die volgend schooljaar mogen komen. Met de intake is al een start gemaakt, de eerste weeskinderen zijn geregistreerd en huis aan huis bezoeken volgen op korte termijn zodat we zeker weer de juiste kinderen op de juiste plek krijgen; de kinderen die het meest kwetsbaar zijn, zullen een plek krijgen bij FloJa. Half september gaat het nieuwe schooljaar weer van start dus nog genoeg te doen voor die tijd!!

Groeten, Floor en Jan

Deel dit bericht:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Hyves
  • Live
  • Twitter
Mededelingen
Sponsors
JoHo
Categories