LET OP SVP | ATTENTIONU bent terecht gekomen op de 'oude' website van FloJa Malawi. Deze dient als archief.
Wilt u naar de recente website? Klik hier


You've 'landed' on the old website of FloJa Malawi. This website is just for archive purposes.
Do you want to visit the actual website? Click here

Read this page in English? Please click on ‘Translate’ below. Mind you, translation is done by Google Translate.
If this does not seem to work use a browser, like Google Chrome or Mozilla Firefox

Helaas begint dit bericht met slecht nieuws:

Eén van de B&B huisjes is afgebrand.
Hoe dit heeft kunnen gebeuren is onduidelijk, maar dát het is gebeurd is overduidelijk. Door de rieten kap heeft het enorm vlam gevat (alles is natuurlijk kurkdroog) en was er alleen tijd om wat beddengoed etc. ‘te redden’. Waarna het dak al vrij snel begon in te storten en niemand meer naar binnen kon om spullen eruit te halen.
Om alle oorzaken uit te sluiten, is de politie erbij geweest en die hebben rapport gemaakt, maar waarschijnlijk zullen we de ware oorzaak nooit te weten komen.
Al met al erg vervelend en ontzettend jammer van het prachtige huisje. Voorlopig wordt nog geen actie ondernomen voor wederopbouw van het huisje.

nieuw klasjeOndanks het  bovenstaande voorval gaan de werkzaamheden voor de twee nieuwe klasjes gewoon door en die beginnen al aardig vorm te krijgen. Eén klasje is zover klaar dat de bouw gedaan is, dak ligt erop en wordt nu afgewerkt d.m.v. stuken  aan binnen- en buitenkant en vloer storten. Tegelijkertijd is ook gewerkt aan het tweede klasje. Dat kan dan zeer binnenkort  ook worden voorzien van het dak en de afwerking. Wordt vervolgd………

De meeste gewassen zijn geoogst in het land en daarom zijn we weer begonnen met de inkoop van maïs en rijst om de voedselzekerheid veilig te stellen voor het komende jaar. De inkoop van maïs is begonnen en de eerste lading ligt te drogen.

maïs ingekochtDe eerste lading houdt in: 160 emmers maïs en daar moeten nog ruim 300 emmers  bij om voldoende te hebben voor het hele jaar. De rijst wordt momenteel ook ingekocht. De pinda voorraad is nog voldoende van afgelopen jaar, dus daarvoor geen aanvulling nodig.

Het vorige nieuwsbericht meldde dat Collet zijn rijbewijs aan het halen is. Onlangs zijn een aantal regels gewijzigd (alleen jammer dat niemand precies weet wat de veranderingen inhouden) en is het rijbewijs niet meer te behalen in een maand tijd. Collet heeft nu anderhalve maand op school gezeten voor zijn theorie,  maar hij heeft  nog steeds geen examen gehad. Dus nu maar besloten dat hij terug moest komen naar Ngara om zijn werk te hervatten en nu wachten op een oproep wanneer examens worden afgenomen en wanneer hij kan beginnen met lessen. Zo’n verandering wordt aangekondigd door de regering alleen komt er dan geen vervolg op hoe het gaat worden en blijft het onduidelijk voor alle partijen.

Tja en dan de voortgang van onze vergunningaanvraag…….dat is een langlopende, onduidelijke, ingewikkelde en zenuwslopende kwestie!
Ook bij immigratie zijn regels aan het veranderen voor aanvragen van vergunningen, alleen weet niemand precies hoe, wat, waar of waarom. Onze aanvraag is in oktober 2014 ingediend en tot op heden alleen antwoord gehad dat een aantal documenten ontbraken. Al met al was dat een ‘storm in een glas water’ want ze hadden de documenten ‘over het hoofd gezien’.
Telkens als we bij het immigratiekantoor zijn of als we bellen, dan weten ze niet precies hoe de regels gaan worden en wordt ons verteld om af te wachten. Het enige wat duidelijk is, is dat de aanvragen voor vergunningen duurder zijn geworden, maar hoeveel??
Net als bij het rijbewijs van Collet zijn veranderingen aangekondigd door de regering maar nog niet goed uitgewerkt. Er zit niets anders op dan af te wachten en te hopen dat op een dag……….
Het goede nieuws gaat komen!

Groeten, Floor en Jan

Deel dit bericht:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Hyves
  • Live
  • Twitter
Mededelingen
Sponsors
JoHo
Categories