LET OP SVP | ATTENTIONU bent terecht gekomen op de 'oude' website van FloJa Malawi. Deze dient als archief.
Wilt u naar de recente website? Klik hier


You've 'landed' on the old website of FloJa Malawi. This website is just for archive purposes.
Do you want to visit the actual website? Click here

Read this page in English? Please click on ‘Translate’ below. Mind you, translation is done by Google Translate.
If this does not seem to work use a browser, like Google Chrome or Mozilla Firefox

John Mchawi, ‘dagbewaker’ bij FloJa. Geboren op 9 september 1919, overleden op 26 juli 2015.

Toen we in 2008 arriveerden in Malawi was John één van de eerste personen die ons met regelmaat kwam opzoeken tijdens de bouw. Soms bracht hij maïs of pinda’s voor ons mee, maakte een praatje en vroeg ook veelvuldig om een baantje (John was toen al 89 jaar!). Op dat moment hadden we geen werk voor hem maar toen we een jaar later open gingen met de dagopvang hebben we hem een baantje gegeven als ‘dagbewaker’.

Hij lette op de kinderen, hielp af en toe mee met handen wassen, liep af en toe een rondje en deed af en toe zijn ogen dicht. Dat laatste lieten we oogluikend toe, het mocht. We wilden John graag ondersteunen met een salaris zodat hij nog een aantal goede jaren zou hebben. We verwachtten niet al te veel van hem maar genoten altijd van zijn aanwezigheid. Mede door zijn aanwezigheid bij FloJa heeft hij zelf ook enorm genoten.

Volgens zijn eigen zeggen; “jullie houden me hier jong en fit. Ik krijg goed te eten en er wordt voor me gezorgd. Ik geniet van alle kinderen om me heen en van de gesprekken met mijn collega’s. Daarom wil ik hier graag blijven werken”.

Op 17 juli j.l. gaf John te kennen dat hij wilde stoppen met zijn werk en ‘met pensioen wilde’. Wij hadden dat al menigmaal aangekaart bij John maar daar wilde hij nooit iets van weten. Uiteraard  hebben we hiermee ingestemd en hebben hem een gezellig afscheid gegeven met cadeautjes namens zijn collega’s en namens ons.
Er is die dag lekker gegeten en gedronken, alle kinderen hadden een knutselwerk voor hem gemaakt, speeches zijn gehouden, er is zelfs nog even gedanst en de dag werd afgesloten met een voetbalwedstrijd. Al met al een leuke dag, een goed afscheid voor een zeer gewaardeerd man!

Helaas kregen we een week later het bericht dat John was overleden na een kortstondig ziekbed.  Wat een dubbel afscheid! Hij heeft een mooie begrafenis gehad en wat een leeftijd heeft hij gehaald, 96 jaar!
Namens ons allen; bedankt John voor de fijne jaren die je met ons hebt doorgebracht!

In dit bericht nog een aantal foto’s, een korte impressie van John, een bijzondere man die deel heeft uitgemaakt van ons project.

Groet, Floor en Jan

Deel dit bericht:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Hyves
  • Live
  • Twitter
Mededelingen
Sponsors
JoHo
Categories