LET OP SVP | ATTENTIONU bent terecht gekomen op de 'oude' website van FloJa Malawi. Deze dient als archief.
Wilt u naar de recente website? Klik hier


You've 'landed' on the old website of FloJa Malawi. This website is just for archive purposes.
Do you want to visit the actual website? Click here

Read this page in English? Please click on ‘Translate’ below. Mind you, translation is done by Google Translate.
If this does not seem to work use a browser, like Google Chrome or Mozilla Firefox


Voor Collet (assistent manager) is een belangrijke tijd aangebroken. Hij mag zijn rijbewijs gaan halen. Momenteel is Collet in Mzuzu waar hij een maand zal verblijven. In eerste instantie krijgt hij twee weken theorie, daarna twee weken praktijk en dan zal hij examen moeten afleggen. Spannend voor hem en voor ons, hij heeft beloofd goed zijn best te doen en is heel blij dat hij dit mag doen. Een rijbewijs is een groot status symbool en status ligt erg gevoelig bij mensen in Malawi. Collet heeft dan ook in geuren en kleuren tegen iedereen verteld dat hij zijn rijbewijs mag gaan halen. We duimen voor hem!

Borden voor zuilEen aantal klussen worden weer uitgevoerd. Zo wordt de zuil met FloJa Foundation, Day Care, B&B, Camping etc. die langs de grote weg staat voor de 5e keer opgeschilderd. Deze keer (en hopelijk de laatste keer) is gekozen om op metaal te schilderen en deze borden worden op de zuil geboord. De zon doet hardnekkig zijn werk en verf is niet houdbaar op beton vandaar nu de optie metaal. Aangezien ik niet de enige ben die kan schilderen, heeft Edmond (manager) de taak op zich genomen en het begin is gemaakt. In de metalen platen zijn overigens gaatjes geboord wat diefstal tegengaat. Metaal is erg gewild (voor o.a. daken, potten, pannen) en daarom worden bijv. verkeersborden, richtingsborden etc. altijd doorboord zodat mensen het niet meer kunnen gebruiken voor andere doeleinden.

De bouwvakkers zijn in volle gang met de bouw van de klasjes. Alleen loopt de planning niet precies zoals bedoeld was omdat ze één voor één ziek zijn geweest en langere tijd afwezig. We lopen dus achter maar niet zo’n probleem omdat het regenseizoen voorbij is en de klasjes buiten nog goed kunnen vertoeven.

Qua toerisme is het erg, zelfs te, rustig. Wat we horen van collega lodge eigenaren is het overal in Malawi, dus gelukkig niet alleen bij ons. Reden? De één zegt Ebola, de ander zegt te duur, weer een ander zegt onrust in Afrika (hoogstwaarschijnlijk denken mensen nog steeds dat Afrika één land is!). We weten niet wat precies de reden is. Wel jammer natuurlijk omdat we inkomsten mislopen op deze manier, maar we kunnen niet meer doen dan ons best en zoveel mogelijk blijven adverteren.

Het is niet zo dat we helemaal geen gasten krijgen……onlangs zijn Hannelore en Leo een aantal dagen geweest. Hannelore  is mede eigenaar van Het Yogahuis (https://www.facebook.com/#!/pages/Het-Yogahuis/200110350013543) en daar worden regelmatig acties georganiseerd om geld in te zamelen voor de stichting. Nu hebben zij met eigen ogen kunnen zien hoe het project draait in Malawi en volgens zeggen hebben ze genoten! Tevens werd nog een leuke activiteit met de kinderen gedaan, altijd onder grote hilariteit.

Komen jullie film kijken? Dat hadden we aangekondigd in het dorp omdat we gasten kregen op de camping die een film gingen draaien op hun vrachtwagen. Leuk idee…….wachten tot het ging schemeren, iedereen een plaatsje op de grond en starten maar. Een geslaagde avond geweest met veel plezier voor de ongeveer 60 kinderen die waren gekomen.

Groet, Floor en Jan

Deel dit bericht:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Hyves
  • Live
  • Twitter
Mededelingen
Sponsors
JoHo
Categories