LET OP SVP | ATTENTIONU bent terecht gekomen op de 'oude' website van FloJa Malawi. Deze dient als archief.
Wilt u naar de recente website? Klik hier


You've 'landed' on the old website of FloJa Malawi. This website is just for archive purposes.
Do you want to visit the actual website? Click here

Read this page in English? Please click on ‘Translate’ below. Mind you, translation is done by Google Translate.
If this does not seem to work use a browser, like Google Chrome or Mozilla Firefox

Vorderingen en gebeurtenissen op het project?
Jazeker:

Ekron zit goed op zijn plek

Om te beginnen met Ekron, één van de ‘FloJa studentjes’ met gehoorproblemen die vorig jaar is toegelaten op de dovenschool in Karonga. Met regelmaat bezoeken we Ekron en we kunnen stellen dat het erg goed met hem gaat. Ekron heeft vriendjes en vriendinnetjes, hij kan goed meekomen in de klas (die overigens maar uit 10 leerlingen bestaat!) en heel goed nieuws: hij heeft gehoorapparaten gekregen! Ekron zit op zijn plek op de dovenschool en dit is zijn kans op een betere toekomst die hij (hoogstwaarschijnlijk) anders niet gekregen had.
Het is helaas even een lastig situatie geweest met zijn ouders. Zij kwamen een aantal maanden geleden met de mededeling dat ze ‘gehoord hadden ’ dat het geen goede school zou zijn voor Ekron en dat hij daar geslagen werd. Natuurlijk hebben we dit uitgezocht en nagevraagd en het bleek een verhaal te zijn dat via, via in de wereld  was gekomen en gewoon voor waar was aangenomen door de ouders. Helaas zijn we nog later erachter gekomen dat het was verzonnen omdat jaloezie was ontstaan dat Ekron de kans had gekregen om naar Karonga te gaan. Na veel gesprekken met de ouders waren ze overtuigd dat het verhaal niet waar was en hebben ze besloten om Ekron daar te laten. Gelukkig voor Ekron!

Excursie

IMG_3285.JPGDe jaarlijkse excursie met alle 86 kinderen heeft onlangs weer plaatsgevonden. Dit jaar met de minibus naar Nyungwe om daar een bezoek te brengen aan o.a. postkantoor, ziekenhuis en markt om zo te leren welke verschillende beroepen er zijn. Dit uitstapje gebeurd altijd onder grote hilariteit van de kinderen en dit jaar was het nog grotere pret omdat een aantal kinderen verkleed gingen als politie en verpleegster.

Na een korte ‘paasvakantie’ is de dagopvang weer begonnen en zijn alle kinderen weer present voor de volgende drie maanden. Het gaat erg goed, zeker met de klassen opgesplitst en met de zeven vrijwilligers die meehelpen in de klasjes.

Bouw updates

Dan zijn de bouwwerkzaamheden als ‘overkapping carport’ en ‘overkapping camping’ ondertussen afgerond. Het ziet er strak uit en kan jaren mee door het gebruik van de juiste materialen. Het volgende project is de bouw van de twee extra klasjes waarvoor de fundering al is gelegd en die op korte termijn worden afgebouwd.

Wildlife, natuur

Wildlife genoeg op het moment: een boom vol met vleermuizen, een prachtige kameleon, een boomslang in de tuin, een nieuwe puppy en heel bijzonder…….. we hebben een genetkat in de tuin gevonden. Jammer genoeg heeft de moeder maar één van haar kitten meegenomen en de andere achtergelaten. Die zijn we nu aan het voeren met de fles en hopelijk gaat ze het overleven!

Het regenseizoen begon eind vorig jaar met overstromingen in het zuiden van Malawi. Daarna is het extreem droog geworden. Nu is het weer volop aan het regenen en wel in Karonga! Heel bijzonder want Karonga is juist het droogste gebied van Malawi en normaal gesproken ontvangen we rond deze tijd nooit geen regen meer.

Wij vinden het niet erg want alles staat prachtig in bloei op het terrein en daar kunnen we extra lang van genieten. Het klimaat verandert wel degelijk, hopelijk gaan de gewassen van iedereen het overleven, dat is nog afwachten. De meningen zijn verdeeld omdat het te nat is geweest, waarna te droog voor lange tijd.

Groet, Floor en Jan

Deel dit bericht:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Hyves
  • Live
  • Twitter
Mededelingen
Sponsors
JoHo
Categories