LET OP SVP | ATTENTIONU bent terecht gekomen op de 'oude' website van FloJa Malawi. Deze dient als archief.
Wilt u naar de recente website? Klik hier


You've 'landed' on the old website of FloJa Malawi. This website is just for archive purposes.
Do you want to visit the actual website? Click here

Een nieuwsbericht met deze keer slechts één item namelijk het vertrek van Benson (project manager) en Mozes (assistent manager). Ruim een maand geleden kwam Benson met de mededeling dat hij per 1 december ontslag wilde nemen.

Zijn we geschrokken? Ja dat wel, het kwam vrij onverwacht. De reden dat hij vertrekt is, dat hij terug wil naar zijn eigen dorp, Bunga, terug naar de rest van zijn familie en hij vindt het genoeg op het project en in Ngara. Zijn keus is gerespecteerd en we begrijpen het maar vinden het erg jammer dat hij weggaat. Hij heeft vanaf 2008 met ons gewerkt, in eerste instantie geholpen met het opbouwen van het project (samen met zijn vader, broer, neef en oom) en daarna als project manager. Benson  heeft ontzettend veel bijgedragen aan het project, eigenlijk kunnen we zeggen dat we zonder Benson nooit zover waren gekomen als waar we nu zijn. Een zeer hardwerkend iemand die te vertrouwen was, een zeer gewaardeerd collega, een lid van FloJa. We zullen hem gaan missen.

Wat ons dezelfde dag werd medegedeeld door Mozes, was ook zijn vertrek per 1 januari 2015. Daar stonden we erg van te kijken. Hij is twee jaar geleden aangenomen als assistent manager om, indien nodig, Benson te vervangen. We hebben met hem ‘rond de tafel gezeten’ en de optie besproken of hij interesse had voor de baan als project manager (het leek ons een goede promotie), maar hij besloot om te stoppen omdat Benson ook stopte bij FloJa. Als tweede reden gaf hij aan dat hij moe was om te werken en graag thuis wilde blijven. Een beetje een vreemde reden om ontslag te nemen (zeker als je nog jong bent en geen ander werk hebt) maar goed, ieder zijn keus.

Collet en EdmondUiteraard is meteen actie ondernomen om nieuwe mensen te vinden en zijn posters opgehangen in het dorp e.o. voor mogelijke kandidaten. Uiteindelijk hebben we 16 sollicitatie brieven ontvangen waarvan twee personen geschikt leken voor de functie als project manager en die zijn op gesprek geweest. Onze keus is gevallen op Edmond, een man van 33 jaar, afkomstig uit Mzuzu. Tot onze verrassing had Collet gesolliciteerd en hij is op gesprek geweest voor de functie als assistent manager en aangenomen.
Eigenlijk waren we blij met zijn beslissing om te solliciteren omdat Collet al bekend is met het project (werkt al 5 jaar bij ons) en zo is hij een goede ondersteuning voor Edmond die nieuw bij de club komt. Beiden heren zijn per 1 november begonnen en worden momenteel ingewerkt. Wat ze tot nu toe hebben laten zien is naar tevredenheid en het lijkt een goede keus te zijn geweest! Laten we hopen dat dit zo blijft en dat het project ‘een nieuwe frisse wind’ gaat krijgen.

Ondanks het feit dat we het jammer vinden dat Benson en Mozes vertrekken, is toch besloten voor een afscheidsfeestje. Gewaardeerde werknemers en collega’s verdienen dat en zo is de laatste werkdag van Benson uitbundig gevierd.

Collega’s en kinderen van de dagopvang hadden dansjes, liedjes, poëzie en toneel (erg lachwekkend) ingestudeerd, speeches zijn gehouden, de dames en heren hebben een voetbalwedstrijd gespeeld (wij zelf natuurlijk ook), cadeau’s zijn overhandigd namens collega’s en ons en de rest van de dag is heerlijk gegeten en gedronken en vooral gedanst. De muziek is om 11.00 aangezet en ging om 17.00 uit. In eerste instantie waren de activiteiten binnen maar door de warmte is ‘de dansvloer’ naar buiten verplaatst.

Het was een gezellige dag en om af te sluiten met de meest gesproken woorden van die dag; tawonga choméne (hartelijk bedankt) and all the best for both of you!!

Tot zover het laatste nieuws, groet Jan en Floor

Deel dit bericht:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Hyves
  • Live
  • Twitter
Mededelingen
Sponsors
  • Wilt u ook in onze sponsorbalk?
    Neem dan svp contact met ons op

JoHo
Categorieën