LET OP SVP | ATTENTIONU bent terecht gekomen op de 'oude' website van FloJa Malawi. Deze dient als archief.
Wilt u naar de recente website? Klik hier


You've 'landed' on the old website of FloJa Malawi. This website is just for archive purposes.
Do you want to visit the actual website? Click here

Vakantietijd voor de kinderen? Ja.
Vakantietijd voor ons? Nee.
Vele werkzaamheden zijn verricht gedurende de schoolvakantie. Maar om mee te beginnen………

Rien is er weer

IMG_1228.JPGHet bezoek van Rien Willemen (vader van Floor en actieve vrijwilliger voor Stichting FloJa Malawi). Hij is sinds enkele weken aanwezig in Ngara en van alle kanten wordt genoten van dit bezoek.

Naast alle gezelligheid is er ook tijd voor het nodige klussen. Vier jaar geleden, tijdens het vorige bezoek van Rien aan FloJa in Malawi, is een speeltuin gerealiseerd. Door de jaren heen zijn menig speeltoestellen al vervangen van hout naar ijzer alleen de schommel moest nog gebeuren. De nodige voorbereidingen waren al getroffen zoals het zoeken naar geschikte materialen en samen met Jan is een schommel in elkaar gezet voor maar liefst zes schommels op een rij! Een likje verf erover en wat zullen de kinderen weer gaan genieten.

IMG_1199.JPGEen extra toevoeging aan de speeltuin wordt een ‘loop/draaimolentje’ maar dat is nog in de maak. Overige speeltoestellen als de ‘wipolifant’ en ‘wipkip’ zijn voorzien van een kleurtje, een aantal speeltoestellen zijn verplaatst door de komst van de grote schommel zodat alles weer klaar is voor gebruik als de 80 kinderen a.s. maandag weer gaan komen. Foto’s met resultaat van de speeltuin volgen in een volgend nieuwsbericht.

Nieuwe leerlingen

De nieuwe intake voor de dagopvang heeft plaatsgevonden. In ieder geval zijn de 27 plaatsen weer opgevuld maar daarnaast hebben we een wachtlijst gekregen met meer dan 30 kinderen die ook graag hadden willen komen.
Een goed teken maar zij zullen nog even moeten wachten. De meeste van de ouders/verzorgers zijn uit zichzelf gekomen om hun kind in te schrijven wat een vooruitgang en verandering is in vergelijking met vorige jaren. Meestal gingen we huis aan huis om alle kinderen te selecteren maar dit jaar hebben mensen zelf initiatief genomen. Een goede ontwikkeling.
Uiteraard houden we ‘de vinger aan de pols’ of de kinderen het ook daadwerkelijk nodig hebben en dat de kwetsbare kinderen en kinderen met een beperking in ieder geval een plek krijgen.

Nieuwe leerkrachten, vrijwilliger zijn wordt beloond

De evaluatie met de vrijwilligers heeft plaatsgevonden en een selectie is gemaakt. Eén van de vrijwilligers, Sydney, heeft een sollicitatiegesprek gehad en is akkoord gegaan met alle voorwaarden. Hij zal een vast contract krijgen en het komende schooljaar starten als leerkracht.
De overige vrijwilligers voldeden niet aan de eisen om zelfstandig les te geven nadat ze een uitvoerige test ondergaan hadden. Ze zijn wel akkoord gegaan om als vrijwilliger bij FloJa te blijven werken en daar zijn we blij mee.
Linda heeft twee jaar geleden als vrijwilliger bij FloJa gewerkt en zij is uitgenodigd om op gesprek te komen en heeft ook de baan geaccepteerd als leerkracht. We kunnen weer op volle kracht vooruit met vier leerkrachten! Door de komst van deze nieuwe leerkrachten gaan de nieuwe klasjes weer van start, d.w.z. vier kleine groepjes die opgedeeld worden, eenieder met 20 kinderen.

IMG_7138.JPGTwee klasjes krijgen les in de lokalen en de andere twee klasjes krijgen buiten les, waarvoor de nodige aanpassingen zijn gedaan. Nieuwe schoolbanken zijn gemaakt, grond is gelijk gemaakt, schoolborden zijn aanwezig en schaduw is gecreëerd d.m.v. overkappingen.
Aangezien het hete seizoen van start gaat zullen de klasjes buiten het niet erg vinden om daar les te krijgen. Trouwens, de leerkrachten ook niet!

Als laatste klus zijn de daken van de dagopvang en keuken geschilderd voor het behoud van de golfplaten.

Voetbalshirts ruilen voor wegwerkzaamheden….

De weg vanaf de asfaltweg naar FloJa toe is een onverharde weg met veel rotsen en kuilen. Met name in het regenseizoen heeft deze weg veel te lijden en is bijna onbegaanbaar.
Zowel voor ons als voor gasten, die deze weg moeten gebruiken, hebben we besloten om de weg op te laten knappen. Net zoals een aantal jaren geleden is het voetbalteam uit Ngara gevraagd om deze klus te komen doen.

Op onze uitnodiging kwamen een aantal mensen van de club en wilden we onderhandelen over de prijs. Ze kwamen echter met een ander voorstel; nieuwe voetbaltenues. Bij ons was toen al bekend dat Rien zou komen uit Nederland en daar hebben we de vraag neergelegd of hij in Drunen wilde rondvragen of wellicht tweedehands voetbaltenues te krijgen waren bij een voetbalclub.

Dit was het geval (en toeval);  RKDVC -Rooms Katholieke Drunense Voetbalclub- had net gewisseld was van sponsor en nieuwe tenues gekregen. Zo zijn de ‘oude’ tenues nu in Malawi, waarvoor onze dank. Het voetbalteam is uitgenodigd en onlangs is alles overhandigd aan de club in Ngara. Zij blij en wij blij!! En uiteraard werd meteen een potje voetbal gespeeld.

Groeten Floor en Jan

Deel dit bericht:
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Hyves
 • Live
 • Twitter
Mededelingen
Sponsors
 • Enigma Payment logo
  Dekenale vastenaktie 2010 Cordaid

  Wilt u ook in onze sponsorbalk?
  Neem dan svp contact met ons op
JoHo
Categorieën