LET OP SVP | ATTENTIONU bent terecht gekomen op de 'oude' website van FloJa Malawi. Deze dient als archief.
Wilt u naar de recente website? Klik hier


You've 'landed' on the old website of FloJa Malawi. This website is just for archive purposes.
Do you want to visit the actual website? Click here

IMG_0192.JPGIn de afgelopen weken twee verjaardagen gevierd, allereerst de verjaardag van Jan. Gezelligheid in de klas met prachtige knutselwerkjes van alle kinderen en werknemers, liedjes uit volle borst gezongen en uiteraard een traktatie voor iedereen nadat 80 handjes waren geschud! Mariëlle, die al ruim twee maanden actief is in de dagopvang, is ook verjaard en natuurlijk is ook zij in het zonnetje gezet.

Bedankt Mariëlle!

IMG_6820.JPGMariëlle heeft ondertussen haar tijd afgesloten bij FloJa. Ze heeft merendeel gewerkt met de kindjes met een beperking. Elke dag werden Ekron, Andreya, Zaïde, Angele en Tusewire door Mariëlle opgehaald en werkten zij in groepjes, elk op hun eigen niveau.
Ekron kreeg extra ondersteuning i.v.m. zijn hoorproblemen, waarbij als hulpstuk een trechter met tuinslang werd gebruikt om het geluid beter bij hem binnen te laten komen. De overigen kregen lessen aangeboden met lesmaterialen om hen zo extra te ondersteunen.

De kinderen en Mariëlle genoten volop van deze lessen en extra aandacht. Mariëlle, namens alle kinderen, werknemers en wij zelf, hartelijk bedankt voor je bijdrage aan het project en alle meegebrachte lesmaterialen!

Oplossing voor Ekron, ivm hoorproblemen

Wat Ekron betreft, voor hem hebben we een (eindelijk) een oplossing gevonden! Door zijn hoorproblemen is het niet mogelijk voor hem om naar de gewone lagere school te gaan in Ngara, maar gezien zijn leeftijd (7 jaar) wordt hij ‘te oud’ voor onze dagopvang.

IMG_6751.JPGMede door de situatie op de lagere school (klassen van 200 kinderen, weinig leerkrachten en lesmaterialen) zou Ekron ‘verloren’ zijn als hij daar naar toe zou gaan. Per toeval zijn we erachter gekomen dat er een dovenschool in Karonga is.
Daar op bezoek geweest met Ekron, zijn gehoor is nogmaals getest, een rondleiding gehad en zeer onder de indruk! Het is een goede school waar Ekron op zijn plaats zou zijn, waar hij gebarentaal gaat leren en de aanpassingen krijgt die voor hem nodig zijn.
Het grote voordeel van de school is, dat maar 60 leerlingen worden toegelaten dus de klassen zijn hooguit met 10 leerlingen. Voldoende aandacht voor de kinderen op deze manier. De school heeft een wachtlijst, maar ze wilden voor Ekron een uitzondering maken.
Gesprekken zijn gevoerd met zijn ouders (die heel blij waren met deze oplossing) en nu kan de officiële intake volgen en kan Ekron in september van start in Karonga.

IMG_6748.JPGHet is een ‘boarding school’ dus Ekron verblijft telkens drie maanden in Karonga en in vakanties zal hij bij zijn ouders zijn. Tijdens ons bezoek mochten we wat foto’s maken van kinderen die een lied zongen met gebarentaal. Het was heel bijzonder om te zien dat zo’n school bij ons in de buurt is en waar zo serieus wordt omgegaan met kinderen met een handicap.
Vaak is dit een ‘vergeten’ groep waar mensen geen tijd in willen steken omdat wordt gedacht dat deze kinderen geen toekomst hebben.

Aanmelding vrijwilligers

Nog meer goed nieuws……..na lange tijd onderbemand te zijn geweest in de klassen hebben zich vijf vrijwilligers gemeld om te komen assisteren in de dagopvang. Een aantal komen uit Ngara en een aantal van verder weg.
Door nogmaals te adverteren in de omgeving dat we dringend mensen nodig hadden, zijn we blij met dit resultaat. Laten we zeggen dat ze nu ‘in een proeftijd’ zitten om te zien wat hun inzet en capaciteiten zijn en daarna wordt wellicht een selectie gemaakt om twee van hen een vaste baan aan te bieden zodat we zeker zijn (en blijven) van voldoende leerkrachten.

Wanneer dit alles goed uitpakt, kunnen we het nieuwe schooljaar (september) weer van start met de nieuwe lesprogramma’s waarbij de 80 kinderen worden opgesplitst in kleine groepjes. Het is te hopen want het zou zoveel beter zijn voor iedereen!

Collet en Joyce eindelijk voorzien van stroom

Na lange tijd van wachten en veel telefoontjes plegen, hebben we het voor elkaar gekregen dat ook Collet en Joyce stroom hebben gekregen in hun huizen.
De aanvraag is lang geleden gedaan (2 jaar), daarna ontstonden problemen waardoor alleen Benson stroom kreeg in zijn huis maar we zullen zeggen; de aanhouder wint…….en uiteindelijk is het ook voor hen gelukt. Dit is een luxe en er is geen uitleg nodig om te vertellen hoe blij ze zijn!

Verkiezingen, winnende partij wint niet……

Op 20 mei hebben de verkiezingen plaatsgevonden met grote verwarring. Stemmen op dinsdag, op woensdag nog geen uitslag, op donderdag konden mensen nog steeds stemmen?!
Daarna een aankondiging via radio en tv dat de verkiezingen zouden worden overgedaan omdat op grote schaal gefraudeerd zou zijn bij de stembureaus. Daarna een aankondiging dat de verkiezingen niet werden overgedaan. Om een lang verhaal kort te houden……….uiteindelijk heeft de winnende partij niet gewonnen (vreemd!) en is het de partij geworden van Peter Mutharika, de broer van de twee jaar overleden president, Bingu Mutharika.
Zonder enige aankondiging is hij beëdigd tot president, einde verhaal! Wat het gaat worden onder zijn bewind? Niemand die het weet, de meningen zijn verdeeld, afwachten dus.

Groeten Floor en Jan

Deel dit bericht:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Hyves
  • Live
  • Twitter
Mededelingen
Sponsors
  • Wilt u ook in onze sponsorbalk?
    Neem dan svp contact met ons op

JoHo
Categorieën