LET OP SVP | ATTENTIONU bent terecht gekomen op de 'oude' website van FloJa Malawi. Deze dient als archief.
Wilt u naar de recente website? Klik hier


You've 'landed' on the old website of FloJa Malawi. This website is just for archive purposes.
Do you want to visit the actual website? Click here

Woensdag 28 mei waren Rien, Casper en Irene uit Drunen uitgenodigd om een cheque in ontvangst te nemen  op  school  “De Vijfhoeven“ in  Vlijmen.

vijfhoeven-2014-uitreiking (4)De kinderen van De Vijfhoeven waren een  project over Afrika gestart en hebben daar 6 weken met veel plezier en enthousiasme hard aan gewerkt en met name voor Floja Malawi!

Onze hulp bestond  eruit om op maandag 10 maart een powerpoint presentatie te geven aan de groepen van 1 tot en met 8 over Floja Malawi. De kinderen  waren allen zeer geboeid luisterden geweldig goed tot zelfs de jongste kleuters toe! Na afloop wilden de meeste kinderen meteen al aan de slag! (Zie ook dit nieuwsbericht ).
Na 6 weken hard werken op school vond op donderdag 17 april de Voorjaarsmarkt  van 16.30 tot 17.30 uur op school plaats en toen Rien en Irene namens Floja bij de school aankwamen om bij een kraampje van Floja te staan en te kunnen verkopen, bruiste de school van enthousiasme met een grote opkomst van kinderen, ouders, leerkrachten en belangstellenden! De school was ondergedompeld in Afrikaanse stijl met name Floja Malawi!
De geuren van zelfgemaakte hapjes kwamen ons al op straat tegemoet!

vijfhoeven-2014-uitreiking (2)Optredens, zoals zingen, dansen, muziek maken, spelletjes, kraampjes met zelfgemaakte werkjes, wereldwinkeltjes, een lust om te zien! Er was een levendige handel. Een grote bak met allemaal lege plastic flessen voor het statiegeld, allemaal  voor Floja Malawi, stond in de aula! Alle kinderen hadden de afgelopen weken de flessen erin gegooid! Het was een geweldige avond en iedereen ging met een voldaan gevoel naar huis!

Op woensdag 28 mei kwamen alle kinderen en leerkrachten samen in de aula met enkele hulpouders, voor die dag nodig op school. Wij als vrijwilligers werden op het podium uitgenodigd en de directeur van de school deed het woord en bedankte alle kinderen, ouders en iedereen die een steentje had bijgedragen voor  het mooie resultaat. Na flink tromgeroffel door ons allemaal werd de cheque onthuld!

vijfhoeven-2014-uitreiking (3)De cheque werd aan Rien uitgereikt voor Floja Malawi door de oudste en de jongste leerling van de school. Het was een geweldig bedrag, we waren ontzettend verrast! Ze kregen allemaal een groot applaus van ons.
Ook wij hadden iets meegenomen uit Malawi als dank voor de school. Het was opgestuurd door Floor en Jan uit Malawi, nl. een werkstuk door de kinderen zelfgemaakt met hulp van Floor en Jan en een ingelijste foto van de 80 kinderen uit Malawi. Het was omlijst met bamboe en verpakt  in Afrikaanse doeken. De kinderen van de school vonden het geweldig en het zou een mooi plaatsje op de school krijgen.

Na nog een bakkie koffie gingen wij weer voldaan naar Drunen!

Met vrolijke groeten,
Irene Brok

Deel dit bericht:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Hyves
  • Live
  • Twitter
Mededelingen
Sponsors
  • logo Kringloopwinkel Recycling
    logo Trices

    Enigma Payment logo
JoHo
Categorieën