LET OP SVP | ATTENTIONU bent terecht gekomen op de 'oude' website van FloJa Malawi. Deze dient als archief.
Wilt u naar de recente website? Klik hier


You've 'landed' on the old website of FloJa Malawi. This website is just for archive purposes.
Do you want to visit the actual website? Click here

Het schooljaar voor 2012 is afgesloten. Voor deze, toch weer bijzondere dag, waren alle ouders/verzorgers uitgenodigd om de resultaten van hun kinderen te aanschouwen en werden meteen bijgepraat over activiteiten die voor volgend jaar op het programma staan (o.a. HIV testen  voor de nieuwkomers, pindatuin ploegen, zaaien, oogsten en mest brengen voor onze tuinen).

Kinderen voorzien van schrift en penDe opkomst was deze keer goed te noemen, ruim 50 ouders/verzorgers waren aanwezig. Dit jaar hebben we 16 kinderen die naar de lagere school gaan, die dus voorzien zijn van een schooluniform, schrift en pen. Zo ook de kinderen die het middag programma volgen voor extra lessen, zij zijn ook allen voorzien van een schrift en een pen. ‘Onze’ eerste groep kinderen, die de opvang 2 jaar geleden verlaten hebben, gaan nu naar de 3e klas van de lagere school. Deze kinderen zullen niet meer terug komen voor extra lessen bij FloJa maar worden nog wel gevolgd door ons, gedurende de rest van de komende schooljaren, zodat we bij problemen kunnen assisteren.

Het was een drukte van jewelste op de laatste dag; de 80 van de dagopvang,  alle kinderen van de extra lessen, alle werknemers en vrijwilligers. Een drukke en volle klas waar menig activiteiten zijn ondernomen om het schooljaar gezellig af te sluiten.
IMG_4447.JPGUiteraard alles onder het genot van lekker eten drinken! Voor ontbijt was deze keer rijst klaargemaakt met thee (i.p.v. de gewoonlijke pap) en voor de lunch bonen met de welbekende maïspap. Nadien was er voor iedereen limonade met chips waarmee de vakantie is ingeluid!

Op 3 september gaan we weer open, wat ons nu de tijd geeft om alles weer op orde te maken in de gebouwen (grote schoonmaak, speelgoed en knuffels wassen etc.). En natuurlijk nog duizend en één andere dingen te doen, hierover de volgende keer meer.

Laat de foto’s voor zich spreken, hoe de kinderen bij FloJa weer genoten hebben van deze bijzondere dag en einde van dit schooljaar!

Groet Floor en Jan

Deel dit bericht:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Hyves
  • Live
  • Twitter
Mededelingen
Sponsors
  • Enigma Payment logo
    Katholieke Stichting voor Sociaal Cultureel Werk en Samenlevingsopbouw

    logo Trices
JoHo
Categorieën