LET OP SVP | ATTENTIONU bent terecht gekomen op de 'oude' website van FloJa Malawi. Deze dient als archief.
Wilt u naar de recente website? Klik hier


You've 'landed' on the old website of FloJa Malawi. This website is just for archive purposes.
Do you want to visit the actual website? Click here

‘Jong geleerd, oud gedaan’.
Jongeren  betrekken bij ontwikkelingswerk.

Floja Malawi nam in April hierover contact op met de coördinator stageprojecten van het  d’Oultremontcollege in Drunen en  -  Hoe snel iets kan gaan !  -   op 1 Juli 2011 vond al een benefietconcert van en door jongeren plaats voor Floja Malawi. Een gesprek hierover, uit weekblad de Scherper, met de initiatiefneemster:

“Van studenten aan het d’ Oultremontcollege wordt verwacht dat ze minimaal 20 uur besteden aan vrijwilligerswerk. Judith Sarbach, 4e klas Atheneum, heeft dit gegeven aangegrepen om op eigen initiatief  samen met Iris Hofstra en Kari-Ann Marijnissen op het eind van het schooljaar een benefietconcert in Utopia te organiseren.”

Judith wist dat een jong echtpaar uit Drunen (Floor Willemen en Jan de Groot) al enkele jaren in Noord-Malawi wonen en er een dagopvangcentrumvoor weeskinderen en kwetsbare jeugd hebben opgezet.
Floor en Jan zorgen er inmiddels voor dat iedere dag zo’n 70 kinderen worden opgevangen. Zij krijgen te eten, maar ook onderwijs en gezondheidszorg. Voor Judith een prima doel om onder de aandacht te brengen van alle studenten en om er iets voor te organiseren dat geld oplevert, want financiële steun blijft voorlopig nodig. Het idee werd een benefietconcert voor FloJa Malawi op 5 juli jl.

“Het is een groot succes geworden. Veel belangstelling van medestudenten, maar ook vele anderen waren aanwezig. Leuk was, dat er vijf bandjes hebben opgetreden, vier waren studentenbandjes van het d’ Oultremontcollege en één van de Overlaat. Tussen de optredens werd informatie verschaft over FloJa Malawi.”

Cheque_Benefietconcert_Studenten_utopia_2011Judith, Iris en Kar-Ann kunnen op een fijne avond terugkijken en de moeite om een en ander te organiseren is niet voor niets geweest. Dit blijkt uit het feit dat Judith aan de vader van Floor een check kon overhandigen van meer dan € 500, -. Een bijzondere prestatie. Judith heeft aangegeven dat ze graag bij andere activiteiten ten behoeve van FloJa Malawi betrokken wil blijven. Eigenlijk zou zij het fantastisch vinden als vanuit het d’ Oultremontcollege regelmatig iets voor FloJa Malawi georganiseerd zou kunnen worden.

“Want het is goed dat studenten beseffen wat er in ontwikkelingslanden gaande is en dat er ook jonge mensen zijn die ter plekke hun steentje bijdragen om kinderen een toekomst te geven.”

Deel dit bericht:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Hyves
  • Live
  • Twitter
Mededelingen
Sponsors
  • Grundfos Pompoplossingen logo
    logo Trices

    Enigma Payment logo
JoHo
Categorieën