LET OP SVP | ATTENTIONU bent terecht gekomen op de 'oude' website van FloJa Malawi. Deze dient als archief.
Wilt u naar de recente website? Klik hier


You've 'landed' on the old website of FloJa Malawi. This website is just for archive purposes.
Do you want to visit the actual website? Click here

Studio B-Body&Mind organiseert “De 108 Zonnegroeten voor FloJa Malawi op 18 en 19 september”. Wat dat is kunt u hieronder lezen (het betreft de nieuwsbrief van Studio B-Body&Mind):


Alleen ga je sneller……
SAMEN kom je verder
Nieuwsbrief Extra juni 2010

Global Mala 2010

De 108 Zonnegroeten voor FloJa Malawi op 18 en 19 september
Global Mala is een wereldwijd evenement waarbij tienduizenden yogi’s over de hele wereld de handen ineen slaan voor het goede doel. Tienduizenden mensen doen in dat weekend tegelijkertijd aan yoga, wat een inspirerende, voelbare energie creëert! Samen in beweging in 108 zonnegroeten. De Global Mala is bedacht door de Amerikaanse yogadiva Shiva Rea. Shiva Rea behoort tot een van de bekendste yogadocenten ter wereld. Een mala is een heilige kralenketting die wordt gebruikt bij het mediteren. Voor Shiva Rea staat de mala symbool voor het bidden om vrede en hoop. Vandaar dat ze dit beeld koos om yogi’s wereldwijd een symbolische cirkel om de aarde te laten vormen. Het doel is niet alleen geld inzamelen, maar ook energie, bewustwording en betrokkenheid genereren.
Waarom 108 zonnegroeten?
Het uitvoeren van de 108 zonnegroeten is een oud ritueel om het wisselen van de seizoenen te eren. Er zijn verschillende redenen waarom in de oude Indische cultuur (hindoeïsme en boeddhisme) het getal 108 heilig is. Te denken aan…….
……de afstand tussen de aarde en de zon is 108 keer de diameter van de zon
…..de afstand tussen de aarde en de maan is 108 keer de diameter van de maan
……de diameter van de zon is precies 108 keer de diameter van de aarde
……de traditionele gebedskralen hebben 108 kralen
……Boeddha telt 108 namen
……Shiva telt 108 namen
Het Goede Doel FloJa Malawi
Als goede doel heb ik er voor gekozen om een kleinschalig project in Malawi te steunen. Een project dat in 2008 is gestart door Floor Willemen en Jan de Groot, onder de naam FloJa Malawi. De stichting is een particulier initiatief, dat zich richt op kleinschalige ontwikkelingshulp en volledig gerund wordt door vrijwilligers. Floor en Jan zitten geheel belangeloos in Malawi, ‘no profit’ voor henzelf. Dit houdt in dat alle giften voor 100% ingezet kunnen worden waarvoor ze bedoeld zijn.
Kleinschalige ontwikkelingshulp blijkt effectiever en door deze aanpak ontstaan lokale initiatieven, wat ook de economie tot stand brengt. De financiële steun verdwijnt dus niet in een bodemloze put, maar is duurzaam.
Met dit project willen Floor en Jan de leefomstandigheden en toekomstverwachtingen van weeskinderen en kwetsbare kinderen in het noorden van Malawi verbeteren. Door middel van het opzetten van een dagopvangcentrum willen zij weeskinderen en kwetsbare kinderen opvangen en deze de nodige aandacht geven. Hierbij moet gedacht worden aan het geven van veel persoonlijke aandacht, goede gezondheidszorg, onderwijs en natuurlijk dagelijks gezond eten en drinken. Kortom, alles voor een normaal en gezond leven, iets waar ook deze kinderen recht op hebben.
De keuze om dit project te steunen is niet eenmalig. Mijn vriend en ik willen ons voor langere tijd in gaan zetten om het project van Floor en Jan te steunen.  Eerst door het geven van extra lessen of workshops. Hiermee hoop ik met enige regelmaat geld op te halen dat voor 100% gebruikt gaat worden voor het project. Hoe wij onze steun verder uit kunnen gaan breiden zal de komende tijd uitwijzen en is voor ons ook nog een onbewandelde weg. Door het persoonlijke contact dat wij hebben met Floor kan ik ook de garantie geven dat het geld op de juiste plaats terecht komt. Via mijn weblog zal ik jullie op de hoogte houden, maar nog leuker is het om op de site van FloJa Malawi te kijken (www.flojamalawi.nl).
Het evenement
Het evenement vindt plaats in het weekend van 18 en 19 september in Studio B-Body&Mind. Zowel op zaterdag als op zondag is er de mogelijkheid om mee te doen met de 108 zonnegroeten.
Zaterdag 18 september 13:30-16:00 uur
Zondag 10:30-13:00 uur

De ervaring heeft geleerd dat we ongeveer twee uur en een kwartier bezig zijn. Het uitvoeren van de zonnegroet is een zeer intensieve oefening. Om het goed vol te houden werken we in 9 blokken. Dat betekent 12 zonnegroeten per blok. Daarbij hebben we de volgende aandachtspunten, want we werken in opties om het veilig te houden.
 • · Stap links, rechts naar achter in de neerwaartse hond i.p.v. springen
 • · Houd de benen licht gebogen in de voorwaartse buigingen
 • · Plaats de knieën aan de vloer wanneer je naar de hoge plank gaat
 • · In plaats van de opwaartse hond, inademen in de cobra en blijf laag
Wil je tussendoor extra rusten is dat uiteraard geen probleem. Vind je rust in de kindhouding en wanneer je weer hersteld ben ga je verder.
Uiteraard zorgen wij ervoor dat er een hapje en een drankje aanwezig is.

Individueel of als team?
Om de inspanning wat te verlichten kun je natuurlijk ook als team inschrijven. Maak een team van 2, 3 of 4 personen en bundel de krachten om samen de 108 zonnegroeten doen.
Laat je sponsoren door familie en vrienden
Vraag voor € 10,00 p.p. de sponsorkaart aan bij Studio B-Body&Mind. Dit bedrag gaat ook volledig naar het goede doel. Met de sponsorkaart ga je zoveel mogelijk sponsors verzamelen. Laat je sponsoren voor een vast bedrag of per zonnegroet. De opbrengst lever je, samen met de sponsorlijst aan het begin van het evenement in bij Hannelore Terlouw.

Vragen en aanmeldingen
Voor vragen en aanmeldingen kun je altijd bij mij terecht via T 06-41517414 of E info@b-bodyenmind.nl
Namaste  Hannelore
Deel dit bericht:
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Hyves
 • Live
 • Twitter
Mededelingen
Sponsors
 • Dekenale vastenaktie 2010 Cordaid
  Katholieke Stichting voor Sociaal Cultureel Werk en Samenlevingsopbouw

  logo NCDO
JoHo
Categorieën