LET OP SVP | ATTENTIONU bent terecht gekomen op de 'oude' website van FloJa Malawi. Deze dient als archief.
Wilt u naar de recente website? Klik hier


You've 'landed' on the old website of FloJa Malawi. This website is just for archive purposes.
Do you want to visit the actual website? Click here

Alweer een maand terug in Malawi! De tijd vliegt…
En we hebben weer vorderingen gemaakt.

Bakstenen lossenDe bakstenen zijn aangevoerd voor de bouw van de keuken. Zoals bekend hebben we een grote oven gebakken, die ongeveer 500 meter bij ons vandaan staat. De bakstenen moeten gehaald worden met een vrachtauto zodat er per trip 3400 bakstenen geladen kunnen worden. Na een dag laden en lossen liggen nu zo’n 13.000 bakstenen op ons land.

De keuken
De keukenMomenteel zijn de bouwvakkers weer gearriveerd en de bouw van de keuken is in volle gang. De muren en de pilaren voor de veranda staan. Ook is de indeling is gemaakt hoe het aan de binnenkant moet worden. De keuken is voorzien van twee deuren: één deur voor het laden en lossen van goederen en één deur aan de voorkant die uitkomt op de veranda. Uiteraard zijn er voldoende ramen voor de frisse lucht. De inrichting wordt als volgt: er wordt een aanrechtblad bevestigd Overleg over de indeling van de keukenmet twee spoelbakken, er komen voorraadkasten en een werkblad voor het koken.Voor de hoogte van de spoelbakken en het werkblad is overleg gepleegd met Joyce (zij zal gaan koken voor de kinderen) hoe hoog het moet worden gezien het feit dat de mensen hier wat kleiner zijn dan wij. Ook daar wordt opgelet…..
Hoe we gaan koken dient wat meer uitleg. We hebben nl. besloten om op gas te gaan koken en niet op hout. Dit i.v.m. overmatige houtkap in Malawi (zonder nieuwe aanplant!). Aan de buitenkant van de keuken is een aparte ruimte gebouwd waar twee gasflessen komen te staan. Dit is zo gebouwd dat de gasflessen niet in de zon staan en de ruimte kan worden afgesloten met een deur voor de veiligheid en voor het verwisselen van de gasflessen. In de keuken zelf zal er gekookt worden op een stoof die aangesloten wordt op de gasflessen.

Jan’s werkplek
Nieuw afdak werkplekOndertussen is de werkplek van Jan voorzien van een beter afdak. Voorheen was dit bedekt met gras maar de zon kwam er teveel doorheen dus is het voorzien van golfplaten. Dit is ook gedaan met het oog op het regenseizoen zodat er én doorgewerkt kan worden én de materialen niet nat worden.

Bespreking
Met enige regelmaat worden besprekingen gehouden met de werknemers. Dit houdt in dat we bespreken hoe het gaat, wat er gedaan moet/kan wordenWerkbespreking met de bewakers, of er veranderingen komen in werkwijze of in werkroosters etc. De laatste bespreking heeft plaatsgevonden met onze bewakers.
Dit ging met name over het rooster waarmee we werken.
Ik maak elke vier maanden een rooster voor allemaal waarbij ze twee aan twee de ene week vier dagen werken en de andere week drie dagen werken met daarbij de verdeling één wat oudere en één jongere.
Hier hebben we voor gekozen omdat we het niet goed vinden als ze zeven dagen aan een stuk moeten werken (het gaat hier om de nachtbewaking). OP deze manier houden ze ook voldoende tijd over om overdag op het land te werken.

Tot zover, groet Floor en Jan

Deel dit bericht:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Hyves
  • Live
  • Twitter
Mededelingen
Sponsors
  • Wilt u ook in onze sponsorbalk?
    Neem dan svp contact met ons op

JoHo
Categorieën