LET OP SVP | ATTENTIONU bent terecht gekomen op de 'oude' website van FloJa Malawi. Deze dient als archief.
Wilt u naar de recente website? Klik hier


You've 'landed' on the old website of FloJa Malawi. This website is just for archive purposes.
Do you want to visit the actual website? Click here

We zitten alweer 10 dagen in het nieuwe jaar! De tijd gaat snel, ook in Malawi.

We zijn 2 weken geleden in Lilongwe geweest, zowel om de auto te laten maken als om zaken te regelen bij de advocaat.

Het blijft een moeizaam proces om alle papieren te krijgen om een NGO (non-governmental organisation) te starten. Maar we hebben bij verschillende andere NGO’s geïnformeerd en bij hen heeft het ook lange tijd geduurd (soms jaren). Het is veelal een kwestie van tijd omdat er veel verschillende mensen een handtekening of stempel moeten zetten.

Wat we nu bereikt hebben is dat we een afspraak gehad hebben bij de minister of social welfare. Hij is nu in bezit van alle papieren en hij moet nu een aanbevelingsbrief schrijven dat hij goedkeurt dat we een dagopvang gaan beginnen.

Hij was erg positief maar kon niet vertellen wanneer de brief klaar zou zijn. Als deze aanbevelingsbrief er is, dan gaat de procedure verder bij verschillende kantoren, zowel in Lilongwe als in Blantyre. We houden jullie op de hoogte wat de stand van zaken is!
Iedereen zegt dat het goed komt, dus daar gaan we maar vanuit.

Land bewerken en zaaienHet heeft ondertussen wat geregend in Ngara, maar nog lang niet genoeg. We zien nu wel iedereen het land bewerken om de maïs en pinda’s te planten. Er is veel bedrijvigheid om ons heen.

plafondplaten aan het schilderenWijzelf zijn nog steeds aan het klussen, het schilderwerk schiet aardig op, het plafond zit er bijna in. Aan de douche en de keuken wordt hard gewerkt…….dus al met al, we zitten niet stil.

Wat ook leuk is om te vermelden is dat we ondertussen 4 mensen in dienst genomen hebben.  Een meisje, Joyce, ze werkt mee in de tuin, haalt water en past op het huis als we er niet zijn. Collin en Joyce in de tuin aan het werkenDan hebben we Collin aangenomen als echte tuinman. Hij is nu o.a. gras aan het maaien (met de hand) en bomen aan het poten. Op het stuk land waar we de dagopvang gaan bouwen staan geen bomen en die hebben we echt nodig i.v.m. schaduw. Zijn vader kweekt bomen dus hebben we uiteraard bij hem gekocht om ook de lokale bevolking te steunen.
Verder zijn er 2 bewakers in dienst, Mr. Green en Mr. Lexon die ’s nachts het huis bewaken. Het zijn wat oudere, gepensioneerde mannen, die om en om komen werken. De één 3 dagen, de ander 4 dagen en andersom.

We zijn momenteel ook aan het zoeken naar meer bakstenen voor de dagopvang. De stenen die we gebakken hebben zijn niet allemaal even goed te gebruiken. De klei is niet goed geweest en nu zijn er een paar honderd niet goed van vorm. Waarschijnlijk kunnen we een dorp verderop (Nyungwe) stenen bijkopen.

Tot zover, hartelijke groet, Floor en Jan

Deel dit bericht:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Hyves
  • Live
  • Twitter
Mededelingen
Sponsors
  • Wilt u ook in onze sponsorbalk?
    Neem dan svp contact met ons op

JoHo
Categorieën