LET OP SVP | ATTENTIONU bent terecht gekomen op de 'oude' website van FloJa Malawi. Deze dient als archief.
Wilt u naar de recente website? Klik hier


You've 'landed' on the old website of FloJa Malawi. This website is just for archive purposes.
Do you want to visit the actual website? Click here

Het is een drukke tijd geweest zowel voor de bouwvakkers als voor ons. Ons huis is in een vergevorderd stadium: de binnenkant is gepleisterd, de vloeren zijn gestort. Het is nog niet zo dat we er in gaan want nu gaan we de komende weken zelf aan de afwerking beginnen. Er moet nog geschilderd worden, de douche, wc en keuken moet nog geïnstalleerd worden.

het huisjeWe hebben de bouwvakkers naar huis ‘gestuurd’ voor de kerstdagen want die dagen moeten zij ook doorbrengen met de familie. We hebben afgesproken dat ze half januari terug komen om alles af te komen werken (o.a. de buitenkant pleisteren, septertank afwerken).

Wanneer dit gebeurd is gaan we meteen beginnen aan de bouw van de dagopvang. Wat ook wel gezegd mag worden is dat we ontzettend blij zijn met ‘onze’ bouwers. Ze werken hard en het is ook erg gezellig met ze! Het is voor ons gewoon een beetje stil nu ze weg zijn.

het motorblok wordt uit de auto gehaaldIn de afgelopen 2 weken zijn we nog 2x naar Lilongwe zijn geweest omdat we nogal wat problemen met onze auto hebben.
Op het eerste oog zag de auto er goed uit maar hij wil niet rijden zoals wij willen. Er is een groot olieprobleem, de startmotor is kapot, de koeling werkt niet goed etc.
Omdat een goeie auto in Malawi onmisbaar is zijn we dus terug gegaan naar Lilongwe (in het noorden vind je geen goeie monteurs) om onze monteur voor de 2e keer het totale moterblok eruit te laten halen en te maken. Dit vergt veel tijd en geld! Helaas zijn dit dingen die je niet kunt voorzien, zeker niet als je een 2e hands auto koopt. Maar hopelijk wordt het nu opgelost en kunnen we weer rijden zonder problemen.

Er is nog een ander serieus probleem, vooral bij ons in de omgeving van Ngara. Er is honger, veel honger. We zien het vooral bij de kinderen, die nu 2 maanden vrij zijn van school en dus regelmatig bij ons komen kijken.
nieuws22122008-03.jpgZe hebben ondervoedingsverschijnselen, doffe ogen en kale plekken op de hoofden. Ook horen we veel mensen klagen dat ze geen of te weinig eten hebben. Er is nog niet genoeg vis in het meer omdat de hevige regen nog op zich laat wachten en de oogsten van vorig jaar zijn niet voldoende geweest.

We hebben hierover nagedacht, wat we eventueel kunnen doen en hebben besloten dat we met de kerstdagen voedselpakketjes gaan uitdelen. Dit worden pakketjes die we zelf samenstellen met o.a. rijst, suiker, zout, tomaten, brood en een pak koekjes. Dit wordt voor de mensen die in onze directe omgeving wonen, dus het gaat om ongeveer 20 families dus 20 pakketjes.

Dan rest ons nog te zeggen: voor iedereen in Nederland of daarbuiten héle fijne feestdagen en laat het een goed 2009 worden, ook voor de kinderen in Malawi!

Groet, Floor en Jan

Deel dit bericht:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Hyves
  • Live
  • Twitter
Mededelingen
Sponsors
  • Wilt u ook in onze sponsorbalk?
    Neem dan svp contact met ons op

JoHo
Categorieën